52 76 22 44

Facaderenovering

Home / Facaderenovering

wall_circlesDet skiftende og fugtige nordiske klima er hårdt ved facaderne og med tiden bliver murstenene misfarvede og fugerne bløde. Bygningen får et nedslidt look og nogle gange kan det blive farligt hvis dele af facaden begynder at give efter.

Opdager man skader på bygningen er det vigtigt at tage fat på problemerne så hurtigt som muligt. Bløde fuger suger vand og fugt til sig, og når frosten sætter ind, bliver de yderligere svækket for til sidst at slippe helt.

Gamle bygninger som er bygget omkring år 1900 og før, er muret uden brug af cement da det simpelthen ikke fandtes dengang. Man brugte kalkmørtel til at mure med og den har helt andre egenskaber end nutidens meget stærke og tætte cementbaserede mørtler. Af hensyn til holdbarhed er det vigtigt at man matcher de originale materialer med rigtige produkter man kan få i dag.

Vores muremestre har mere end 25 års erfaring indenfor restaurering af facader og ved hvordan der skal tages fat. En facade kan restaureres på flere forskellige måder herunder facadeisoleres, omfuges, pudses og males.

Omfugning af murværk
Omfugning går ud på at man “kradser” de gamle fuger ud med en speciel fræser og udfører nye fuger. De små fuger har en stor betydning for murværkets generelle fremtoning og facaden ser straks frisk og sund ud efter en omfugning. Når man arbejder med fuger får man rigtigt godt kendskab til murens tilstand og som oftest vil der være sætningsskader, revner og sten som skal udskiftes. Vi gennemgår facaden, udskifter beskadigede sten og reparerer skader efter aftale. Priserne er for huse med facadehøjde op til 3 meter. Facader over 3 meter i højden kræver opstilling af et stillads.

Pris fra: 565kr/m2 + moms
Udskiftning af sten: 85kr/stk + moms.
Reparation af revner: efter aftale.

Pudsning
Hvis murstenene er af meget dårlig kvalitet eller hvis man ønsker et nyt look på huset kan man vælge at få huset pudset. Faktisk er gamle mursten rigtigt gode at udføre puds på fordi de har et højt vedhæftningsevne. Man ser ofte, at gamle ejendomme som blev ombygget og tilbygget igennem årene med forskellige typer sten. Facadepuds skjuler disse forskelle og giver en pæn og ensartet overflade.

pacadepudsetDer findes grundlæggende 2 typer facadepuds: tyndpuds og heltdækkende puds herunder StoNordic systemet som du kan læse mere om længere nede.

· Tyndpuds hvor man kan i større eller mindre grad se stenenes struktur under pudset. Tyndpuds kan opdeles i 4 typer: sækkeskuring, vandskuring, filtsning og berapning.

Sækkeskuring foretages på næsten samme måde som vandskuring, men her er det en jutesæk (en slags lærredssæk), der gnides over muren, inden mørtlen tørrer helt. Efterfølgende børstes muren ren for løse sandkorn med en kalkkost. Sækkeskuring giver en mere dækkende struktur, men man kan stadig se murstenene igennem det tynde pudslag.

Vandskuring udføres, ved at et tyndt lag mørtel påføres muren, som derefter skures jævn med en våd mursten inden tørring. Vandskuring giver en overflade, hvor du i høj grad stadig kan se murstenene og deres struktur.

Filtsning foretages, ved at et mørtellag påføres muren i et så tyndt lag som muligt, og overskydende mørtel fjernes med et stålbræt eller en murske. Derefter bearbejdes overfladen med et særligt filtsebræt i roterende bevægelser og får derved en karakteristisk overflade med svage aftegninger af cirkulære strøg.

Berapning opbygges meget lig de øvrige tyndpudsede overflader, men ved berapning bearbejdes det tynde mørtellag efterfølgende med en hvidtekost og vand. Løse sandkorn kan fjernes, ved at overfladen endnu en gang børstes, når mørtlen er blevet tør. Spor efter hvidtekostens strøg vil typisk være synlige i den færdige overflade.

typer_tyndpuds

· Dækkende eller fuldpuds som det også kaldes, hvor man pudser huset 2-3 gange indtil man opnår en helt jævn overflade.

 

frederiksbergEjendommen på Frederiksberg i København har fået nye fuger, puds, facademaling samt udskiftet alle vinduer.

StoNordic
Er facaderne meget medtaget og ønsker man et perfekt resultat som kommer til at holde i mange år, så er et armeret facadepudssystem som StoNordic det rigtige valg. Facaden får 2 lag grundpuds med glasfiber armeringsnet og et lag slutpuds som f.eks. den selvrensende Lotusan. Alle åbninger og hjørner får hjørneprofiler så huset kommer til at fremstå helt skarpt og nyt. Facaden skal være afrenset for løst puds og maling inden systemet kan udføres men ellers hæfter det på de fleste underlag så sandblæsning er oftest ikke nødvendigt. Vi hjælper gerne med at forberede facaderne til systemet.

Se eksempler på StoNordic facader under vores referencer nederst på siden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.